Vad gör en hormonterapeut?

Vad gör en hormonterapeut?

Den frågan har jag fått många gånger, speciellt här i Finland där det är något helt nytt och ännu ovanligt. Jag tror ju inte att det finns ett svar på det, men jag ska försöka ge en bild av vad jag gör som hormonterapeut.
Många säger att man inte kan arbeta både inom sjukvård och alternativ vård på samma gång, att man måste välja. Jag vägrar att acceptera detta, ännu i alla fall. Eftersom jag arbetar inom sjukvården så står jag ju stadigt med ett ben där. Samtidigt som jag känner att jag letar alternativ ibland, då den traditionella vården inte räcker till.
Någon har frågat mig hur jag ser på t.ex. syntetiska preventivmedel, läkemedelsanvändning och kosttillskott? Jag tänker så att det alltid är individuellt vad som passar och vad man mår bra av. Det finns inte endast en rätt väg att gå, det finns lika många som det finns unika människor. Ibland kan man behöva en antidepressiv medicinering för att orka ta itu med det som gör livet svårt att leva. Ibland är det mer rätt att ta olika kosttillskott ett tag för att stötta kroppen. Alltid är det dock rätt att se över sin kost, motion, stress och återhämtning.

20180905_160725(0)
Som hormonterapeut inom mitt företag Anna-Saras Hormonrådgivning så försöker jag genom samtal med dig som klient att lägga ett pussel över din hälsa, och hitta de bitar som behöver jobbas med. Jag ser till hela dig, och eftersom jag är psykiatrisk sjukskötare så kan det hända att jag stannar lite längre vid din psykiska hälsa.
Inom sjukvården så följer man ju ofta olika referensramar och test för att mäta ditt mående, men jag försöker se till dina symtom och vilka signaler din kropp sänder ut. Kroppsspråket är något som intresserar mig i dubbel bemärkelse eftersom jag just nu går en baskurs i Kroppsorienterad psykoterapi.
Då du bokat en tid till mig via bokningssidan så skickar jag till dig en del formulär som jag vill att du fyller i och returnerar till mig senast en vecka innan vi träffas. Utifrån dessa formulär så brukar jag få en ganska bra bild av vad vi ska fokusera på.
Vi träffas på mitt mottagningsrum och gör genom samtal upp en plan för hur du ska gå vidare. Jag har oftast inte alla svar på dina frågor, men jag tar reda på och skickar svaren till dig tillsammans med en plan senast en vecka efter ditt besök.
Jag har inga magiska lösningar men jag kan hjälpa dig att hitta verktyg att lägga i din personliga verktygslåda för din helhetshälsa.
Funderar du på om några besvär du har kan ha med din hormonella hälsa att göra, så boka en tid så tar vi reda på!

20180927_184821
Mitt mottagningsrum

 

Annons

Publicerat av

annasarashormonerochandning

Jag är en kvinna mitt i livet som kämpar med vardagspusslet tillsammans med maken och våra tre barn. Bosatt i Syd-Österbotten i Finland. Intresserad av naturen, matlagning och mänskliga relationer. Brinner för förebyggande vård och drömmer om att flytta utomlands. Psykiatrisk sjukskötare, diplomerad hormonterapeut och basstudier i kroppsorienterad psykoterapi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s