Har du hittat din väg?

Jag har känslan ibland att jag håller andan i väntan på något. Jag går runt och väntar på att olika saker ska hända och tar mig inte tid att stanna upp och se var jag är nu. Det är som om jag har en föreställning av att bara vissa saker händer så kan jag våga andas.

Något jag tror är viktigt är att jag har rätt riktning i livet. Att jag vet vart jag är på väg och vilka mina värderingar är.

20180615_132133

Jag läste nyligen boken ”Själen är ett verb” av Philip Bäckmo och han hade många tankeväckande reflektioner på detta med värderingar och livsfilosofi. Jag tänkte dela med mig av en  liten del här.

Bäckmo skriver att vi kan söka en livsriktning som i allt högre grad bygger på att den vi är – våra styrkor och talanger, våra preferenser och vår längtan-  får allt större utrymme samtidigt som våra brister, tillkortakommanden, svaga sidor och det som tömmer oss på energi får mindre utrymme. Vår livskraft och riktning i livet hänger ihop med våra styrkor.

Vet du vad dina styrkor är?

Något du gör som får dig fylld av energi samtidigt som du producerar bra resultat – det är dina styrkor. En styrka är också något du gör bra och som stärker dig när du gör det.

Jag tror att detta är frågor som är jätteviktiga att fundera på. Både för vår självkänsla och känsla av mening med livet. Hur hänger det då samman med våra hormoner?

Hormonerna styr vårt beteende, våra känslor, och är tätt sammankopplad med vår psykiska hälsa. Om vi vet vart vi är på väg så är det lättare att se vad vi bör göra för att nå dit och en god tarmhälsa eller ett jämnt humör kan hjälpa oss att se vägen. Allt hänger samman.

20180715_113024

 

Annons

Publicerat av

annasarashormonerochandning

Jag är en kvinna mitt i livet som kämpar med vardagspusslet tillsammans med maken och våra tre barn. Bosatt i Syd-Österbotten i Finland. Intresserad av naturen, matlagning och mänskliga relationer. Brinner för förebyggande vård och drömmer om att flytta utomlands. Psykiatrisk sjukskötare, diplomerad hormonterapeut och basstudier i kroppsorienterad psykoterapi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s