Kvinnohälsa

Det är få saker som engagerar mig så mycket just nu som kvinnohälsa. Jag kan bli så frustrerad då jag läser på och lär mig mer för var dag, då jag vet hur vi kvinnor ibland bemöts. Jag har personligen flera gånger sökt vård för att jag velat ha hjälp och förklaringar till varför min kropp beter sig som den gör, men bemötts med recept på olika preparat, hänvisning till behandlingar, och påståenden om att såhär kan det vara för en del kvinnor hela livet. Det är bara att ta den lott som givits i livet.

20190217_145454

 

Ingen psykoedukation i vad jag själv kan göra för att påverka min hormonella balans och vad det är som händer i kroppen. Jag blir så ledsen och frustrerad! Och motiverad! Det är detta som drev mig till att åka till Sverige och få en början till en kunskap i hormonernas värld. Och det driver mig nu att så gott som dagligen fördjupa mig i t.ex. östrogen, progesteron och testosteron.

Jag uppmuntrar dig som kvinna att kräva en förklaring till varför din kropp beter sig som den gör. Acceptera inte bara faktum utan fråga vad kan jag själv göra för att påverka innan du gör ett val. Behandla orsak och inte symptom. Lyssna till din kropp, vad försöker den säga till dig? Vi är alla unika biokemiska individer och det kan därför inte finnas bara ett rätt sätt.

Det finns orsaker till varför vi kvinnor kan till exempel känna oss låga, arga, ledsna, prestera sämre i idrottssammanhang och ha låg självkänsla vissa perioder i månaden. Men det är inget vi måste tolerera eller bara stå ut med. Vi kan ta kontrollen och makten över våra liv!

Så från en kvinna i förklimakteriet eller perimenopausen till alla andra kvinnor, oavsett vilket skede i livet ni befinner er i, prata hormoner! Fråga och ta reda på varför ni mår som ni gör.

Det är dags för en hormonrevolution i (svensk) Finland 🙂

20190217_085332

Annons

Publicerat av

annasarashormonerochandning

Jag är en kvinna mitt i livet som kämpar med vardagspusslet tillsammans med maken och våra tre barn. Bosatt i Syd-Österbotten i Finland. Intresserad av naturen, matlagning och mänskliga relationer. Brinner för förebyggande vård och drömmer om att flytta utomlands. Psykiatrisk sjukskötare, diplomerad hormonterapeut och basstudier i kroppsorienterad psykoterapi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s