Blogg

Vad gör en hormonterapeut?

Den frågan har jag fått många gånger, speciellt här i Finland där det är något helt nytt och ännu ovanligt. Jag tror ju inte att det finns ett svar på det, men jag ska försöka ge en bild av vad jag gör som hormonterapeut.

Många säger att man inte kan arbeta både inom sjukvård och alternativ vård på samma gång, att man måste välja. Jag vägrar att acceptera detta, ännu i alla fall. Eftersom jag arbetar inom sjukvården så står jag ju stadigt med ett ben där. Samtidigt som jag känner att jag letar alternativ ibland, då den traditionella vården inte räcker till.

Någon har frågat mig hur jag ser på t.ex. syntetiska preventivmedel, läkemedelsanvändning och kosttillskott? Jag tänker så att det alltid är individuellt vad som passar och vad man mår bra av. Det finns inte endast en rätt väg att gå, det finns lika många som det finns unika människor. Ibland kan man behöva en antidepressiv medicinering för att orka ta itu med det som gör livet svårt att leva. Ibland är det mer rätt att ta olika kosttillskott ett tag för att stötta kroppen. Alltid är det dock rätt att se över sin kost, motion, stress och återhämtning.

20180905_160725(0)

Som hormonterapeut så försöker jag genom samtal med dig som klient att lägga ett pussel över din hälsa, och hitta de bitar som behöver jobbas med. Jag ser till hela dig, och eftersom jag är psykiatrisk sjukskötare så kan det hända att jag stannar lite längre vid din psykiska hälsa.

Jag har inga magiska lösningar men jag kan hjälpa dig att hitta verktyg att lägga i din personliga verktygslåda för din helhetshälsa. Vill du ha personlig rådgivning för att uppnå hormonell balans så ta kontakt!

Annons